• Corona Maatregelen

  Devoc en corona maatregelen:

  Per 6 november is een corona toegangsbewijs (CTB) verplicht gesteld voor deelname aan georganiseerde binnensport. We hebben begrip voor de maatregelen die nodig zijn om het coronavirus de kop in te drukken. Het uitvoeren van deze maatregel is vervelend, maar door samen onze schouders eronder te zetten gaat het ons lukken.

   

  Vanaf maandag 8 november 2021 zijn de volgende maatregelen van kracht:

  §  De belangrijkste basisregel blijft van kracht, waaronder het dringend advies om voor en na het sporten 1,5 meter afstand van anderen te houden.

  §  Daarnaast moeten sporters vanaf 18 jaar en publiek bij het betreden van een binnensport locatie gecontroleerd worden op een CTB. De sportverenigingen zijn verantwoordelijk voor het scannen van de CTB-QR codes van de eigen leden van de club en bezoekers bij wedstrijden.

   

  Controle tijdens trainingen:

  Tijdens de training is de trainer verantwoordelijk voor het checken van het CTB.

  Teams zonder trainer willen we vragen om de check bij elkaar te doen.

  Het checken van de corona QR-code kan gedaan worden met een check app, die je kan downloaden op je telefoon. (Scanner voor Corona Check van Rijksoverheid).

   

  Controle tijdens wedstrijden:

  Tijdens wedstrijden leggen we de verantwoordelijkheid bij de zaalwacht en/of de bardienst voor het checken van het CTB.

  Dit is afhankelijk van de drukte op de wedstrijdavond.

  Nog even per doelgroep op een rijtje:

  §  Jeugdleden tot 13 jaar: geen veranderingen t.o.v. de huidige situatie.

  §  Jeugdleden van 13 tot 18 jaar: er is geen CTB nodig voor training en wedstrijden maar wel voor bezoek aan het sportcafé.

  §  Leden vanaf 18 jaar: er is een CTB nodig voor trainingen, wedstrijden en bezoek sportcafé.

  §  Bezoekers/ouders 18+: er is een CTB nodig om de sporthal te betreden. Ouders en begeleiders die meerijden naar uitwedstrijden, moeten als publiek gezien worden en een CTB tonen bij de binnensport locaties.

  §  Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders en overige vrijwilligers.