Home   Teams   Devoc Mini’s   Niveau 6 – blok

Niveau 6 – blok

blogBlokkeren is één van de moeilijkste moves van het volleybal. Dit leren we je op niveau 6 van Cool Moves Volley. Lees hieronder alvast hoe je moet blokken.

Als je tegenstander smasht dan probeer je de bal tegen te houden. Dit is heel moeilijk omdat je precies op het goede moment moet springen en ook op de goede plaats.

Als je wilt gaan blokkeren moet je eerst goed gaan staan. Dit houdt in dat je je handen op hoofdhoogte houdt, je buigt je knieën een beetje en je zorgt dat je voeten op schouderbreedte staan. Je moet goed naar de tegenstander kijken en naar hun pass en set-up. Je verplaatst je zijwaarts naar de plaats waar de set-up komt en je kijkt goed naar de aanvaller.

Je springt in de lucht waarbij je je armen op hoofdhoogte houdt. Daarna strek je je armen zover mogelijk uit, zonder het net te raken natuurlijk. Dit doe je door je buikspieren aan te spannen.

Je plaatst je handen boven het net en je maakt ze zo groot mogelijk. Dan probeer je de bal tegen te houden. Het is een heerlijk gevoel als je de bal ook echt tegenhoudt. Als de bal gelijk op de grond komt bij de tegenstander dan heb je een kill block gemaakt en een punt gescoord. Vaak blijft de bal in het spel en dan moet je weer snel gaan klaar staan voor de volgende move.