Home   Teams   Devoc Mini’s   Niveau 2 – opslag

Niveau 2 – opslag

nickey-cmvNiveau 2 van Cool Moves Volley begint met onderhands serveren. Maar hoe doe je dat?

Onderhandse opslag
Als je rechtshandig bent, ga je met je linkervoet naar voren staan. Je rechtervoet staat daar iets achter. Ben je linkshandig? Dan moet je precies andersom gaan staan. Ook bij de volgende aanwijzingen geldt dat deze andersom gedaan moeten worden als je linkshandig bent.

Je houdt de bal in je open linkerhand vast. Je houdt de bal voor je vast zodat je hem met je rechterhand kunt serveren. Blijf goed naar de bal kijken. Je beweegt je rechterarm gestrekt naar achteren en daarna naar voren. Met je rechterhand sla je dan de bal over het net met de binnenkant van je vuist.

Nadat je de bal over het net geserveerd hebt, ga je snel in het veld staan om de bal op te wachten als die terugkomt van de tegenstander.

Bovenhandse opslag
Als je in Cool Moves Volley niveau 6 komt dan mag je ook bovenhands serveren. Je gaat weer met je linkervoet voor staan als je rechtshandig bent. Je houdt de bal in je linkerhand vast. Je kijkt goed naar de bal. Daarna maak je een plankje van je rechterhand, met je hand naast je oor en met je vingers in de richting van de tegenstander. Je doet je arm al wat omhoog. Dan gooi je de bal met je linkerhand omhoog voor je rechterhand. Niet te hoog: hij hoeft maar net boven het raakpunt te komen. Je slaat de bal met je vlakke gespannen hand in het midden van de bal, zo hoog mogelijk net iets voor je. Nadat je de bal over het net geserveerd hebt, ga je snel in het veld staan om de volgende bal op te wachten.