Home   Laatste Nieuws   Nieuwe sporthal stap dichterbij

Nieuwe sporthal stap dichterbij

De gemeenteraad van de Hof van Twente heeft woensdag 8 november 2017 de begroting voor 2018 definitief en unaniem vastgesteld. De grote Deldense projecten, de bouw van het IKC op de locatie van de Twickelo en de realisatie van sportpark De Mors, kwamen ongewijzigd door het laatste checkpoint en kunnen nu dus doorschakelen naar de volgende fase.

Vooral voor de werkgroep die zich de afgelopen jaren heeft beziggehouden met de ontwikkeling van sportpark De Mors, was het ‘afhameren’ een mooi moment. Huub Oonk: “Wij hadden ook geen problemen verwacht, maar zolang het niet definitief is kan er altijd nog iets gebeuren of veranderen.” Op maandag bleek echter al dat er geen partijen waren die de plannen ter discussie wilden stellen. “We zijn heel blij en kunnen nu de volgende stap zetten in het proces.”

De komende maanden worden de ontwerpen en de uitgangspunten nog eens kritisch bekeken waarna er een definitief plan vastgesteld zal worden. Daarna moeten de vergunningen worden aangevraagd en kan in 2019 met de bouw worden gestart. De oplevering en opening staan dan voor 2020 op de planning. De gemeente zal parallel aan dit proces kijken naar de inrichting van de openbare ruimte en de verkeersveiligheid op De Mors en in de omgeving.