Home   Laatste Nieuws   Jeugdkamp 2017

Jeugdkamp 2017

8-9-10 september was het weer zover. Met 22 kinderen gingen we richting de vertrouwde kampeerboerderij de Langenberg in Rijssen. Dit jaar gingen we niet per fiets, maar met auto’s. Gelukkig dat we dit hadden besloten, want het weer zat ons dit jaar erg tegen. Het begon erg regenachtig en koud! Het programma van de vrijdagavond begon met een jarige. Emma Schmidt was 8 jaar geworden. Ze werd natuurlijk even in het zonnetje gezet. Zij had zelf voor een traktatie gezorgd. Hierna begonnen we met het  grote  tijdschriftenspel. Aan de groepen werden vragen gesteld, waarvan de antwoorden terug te vinden waren in het aangegeven tijdschrift. Het begon in eerste instantie rustig, maar naarmate ze door kregen hoe het ging, werd iedereen bloed fanatiek en werd het rennen naar de toeter. Helaas viel het nachtprogramma in duigen door het slechte weer. De leiding was gelukkig erg creatief in het bedenken van een alternatief. In de slaapkamers waren 10 plaatjes verstopt met dieren. De bedoeling was dat ze alleen de big 5 mee zouden nemen. Veel kinderen wisten (nog) niet welke dieren dit waren. Er werd al gefluisterd dat dit waarschijnlijk de 5 grootste dieren waren. Zelfs veel leiders wisten niet welke dieren hier toe behoren. Toch hebben de kinderen deze opdracht heel goed volbracht. Het was  een geslaagde avond/nacht. De kinderen mochten daarna lekker gaan slapen, maar daar hadden ze natuurlijk geen zin in.

Zaterdag om 9.30 uur werd er gestart we met het ontbijt. De leiding kwam in spoedberaad bijeen. Het was namelijk de bedoeling om te gaan volleyballen en voetballen, maar helaas liet het weer dit (nog) niet toe. Het alternatief was snel gevonden. Zwembad de Wilder in Haaksbergen. Altijd een succes. Eenmaal terug in Rijssen was iedereen vermoeid van het zwemmen. Gelukkig was het droog en zonnig. Het luchtkussen werd opgeblazen en ze konden zich goed vermaken in de speeltuin. ‘s Avonds was het weer tijd voor de bonte avond. Er werd gedanst, gezwommen, gespeurd en mega gek gedaan. De avond is gewonnen door Iris Wolf en Lynn Witten, zij voerde een zeer strakke dans op, op een lied van broederliefde.

Met man en macht probeerden we een kampvuur te maken. Helaas had brandweerman Gerrit niet de juiste attributen bij zich, maar het is uiteindelijk wel gelukt. We hebben ons misselijk kunnen eten in de marshmallows. Gelukkig lieten de weergoden het nu wel toe om het leukste spel van het kamp te doen, namelijk de rode lampjes tocht. In 2 groepen gingen we het bos in. De mini’s vonden het erg spannend. Moe en voldaan gingen de meeste kinderen nu wel op tijd slapen.

Zondagochtend was het heerlijk zonnig weer. We hebben 2 parcoursen uitgezet, zodat iedereen de laatste energie nog even kwijt konden. Na een goede lunch was het tijd om op te ruimen. Het hele kamp hebben de kinderen gestreden om punten en hier kwam uiteindelijk Lynn Witten als winnares uit. Proficiat. Er kan, ondanks het slechte weer, toch weer worden teruggekeken op een geslaagd kamp. Helaas was het aantal deelnemende kinderen beduidend minder dan andere jaren. Of dit consequenties heeft voor het jeugdkamp is nog niet duidelijk maar dit zal uiteraard wel worden besproken.