Home   Commissies   Vrijwilligerscommissie

Vrijwilligerscommissie

Alles over de taken en functies die binnen Devoc bestaan en waarvoor vrijwilligers nodig zijn.

In de huidige tijd kan geen enkele vereniging overleven zonder hulp van vrijwilligers. Dit kunnen mensen zijn die grote taken vervullen, maar er zijn ook voldoende “kleine” taken, waarbij slechts 1x per jaar een paar uur van je vrije tijd wordt gevraagd.

De vrijwilligers commissie heeft alle taken en functies, eventueel binnen een commissie, op een rijtje gezet en iedere functie voorzien van een omschrijving, waarbij het volgende wordt omschreven:

  • het taakgebied
  • de taken die daarbij horen
  • de tijdsbesteding (het aantal uren) dat je op jaarbasis ongeveer kwijt bent (op basis van de opgave hiervan door de personen die de functie reeds vervullen of vervuld hebben)
  • het aantal personen dat nodig is om deze functie (binnen een commissie) te vervullen.

Alle omschrijvingen zijn te vinden in de rechter balk. Kijk eens rond of er iets bij zit waarvan je denkt: “daar ben ik nou de perfecte persoon voor!”

Uiteraard zijn er binnen de vereniging nu al mensen actief binnen één van de genoemde functies / commissies. Laat dit je er niet van weerhouden om je er toch voor op te geven, want wellicht willen deze mensen nu al stoppen, of pas over een jaar, en dan heeft de vrijwilligers commissie een mooie database met mensen die zich al hebben opgegeven, zodat de functie weer snel vervuld kan worden.
Ook als je niet direct beschikbaar bent, maar wel een taak wilt vervullen binnen de vereniging, dan kun je dit aangeven op het aanmeldingsformulier.

Mocht er iets bij zitten waar je interesse naar uitgaat, meldt het ons via het aanmeldingsformulier dat onderaan in de rechter keuzebalk staat.